Başarılı Bir Girişimci Olmak İsteyenlere Deniz Işın Coşkuner’den Tavsiyeler

Başarılı Bir Girişimci Olmak İsteyenlere Deniz Işın Coşkuner’den Tavsiyeler

Başarılı Bir Girişimci Olmak İsteyenlere Deniz Işın Coşkuner’den Tavsiyeler

Girişimci, bir işi yapmak üzere ele alan kişi olarak tanımlanıyor. Günümüzde ise girişimci, farklı fikirlerini yatırıma dönüştüren kişi olarak açıklanabilir.

Teknolojinin değişmesi, düşünce yapısının gelişmesi girişimci olmak kavramının yaygınlaşmasını sağlamıştır. Yani kişilerin atacağı farklı adımlar, düşünmüş oldukları farklı eylemleri hayata geçirmeleri girişimci unvanına sahip olmalarını sağlar. Bu sayede kişi düşüncesi ve eylemi ile ön plana çıkar.


1- Farklı Olun


Girişimci demek, farklı bir şeyi denemek demektir. Yani farklı olmak size kazandıracaktır. Kişinin bir şeyi tekrar etmesi, olanı yapması değil mutlaka daha iyi bir sonuca yönelmesi gerekiyor. Sektör fark etmeden, her alanda girişimci olabilirsiniz. Tamamen kendinizi hangi alanda geliştirmiş olduğunuz önemlidir.

Farklı bir düşünce ile dikkatleri üstünüze çekmeyi başarmalısınız.


2- Plan Yapın


Farklı bir fikir ile piyasaya girmek önemlidir. Ancak kişinin ne yapacağını bilmemesi, fikrinin fiyasko ile sonuçlanmasına da neden olabilir. Fikrinize güveniyorsanız, plan yaparak onu en iyi şekilde sunun. Kuralları bilmek ve oyunu ona göre oynamak önemlidir. Fikrinizi planlarınız ile gerçekçi hale getirin.


3- Hata Yapmaktan Korkmayın


Hata yapmaktan korkmamanız önemli. Elbette planlı hareket etmenin dışında, kişinin düşünce konusunda ufkunu daraltmaması ancak hata yapmaktan korkmaması ile olur. Girişimci nasıl olur sorusunun yanıtı aslında, hata yapmaktan korkmayan ve fikrinin alt yapısını doldurup, eyleme geçerek olur şeklinde açıklanabilir. Hatalarınız sizi doğruya yaklaştırır.

Cesur olmadan, farklı fikirler ve eylemlere yönelemezsiniz. Hata yapmaktan korkmayın.


4- Fikrinizin Alt Yapısını Oluşturun


Elinizde harika bire düşünce, harika bir fikir mi var? Anlam kazanması için alt yapısını oluşturun. Ne kadar sağlam bir fikir olursa olsun alt yapısı sağlam olmadığında uygulanma konusunda eksik olacaktır. Bunun için mutlaka fikriniz için bir alt yapı oluşturun. Mantıklı bir çerçevede gelişmesini sağlayın.

Girişimciliğinizi mantıklı çerçeve içinde ele almak, fikrin eyleme dönüşmesini kolaylaştırır.


5- Fikrinizi Hayata Geçirin


Gerekli aşamaların tamamlandığında emin olduğunuzda fikrinizi hayata geçirin. Girişim olmanın yolu elbette sağlam temeller ile atılmış olan farklı fikrin, eyleme dönüşmesi ile olacak. Bunun için tüm aşamaların eksiksiz şekilde tamamlanması, en iyi şeklide fikrinize güvenerek eyleme geçmeniz sağlanacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak siz de fikrinizi hayata geçirin.

Koşullar sağlandığında zaman kaybetmeden fikrinizi eyleme dönüştürün.


Girişimci Olmak İstiyorsanız, Ünlü Girişimcilerin Tecrübelerinden Yararlanın!


En önemlisi de deneyimleri görmezden gelmemek olacak. Elbette herkes kendi yolunu kendi çizecek, kendi hatasını da kendisi yapacak. Ancak daha önce yapılmış olan hatalardan nasıl ders çıkarılmış, başarıya götüren kilit eylem hangisi? Asında ünlü girişimciler bu yollardan geçerek size de bir yol haritası oluşturmuş. İşte bunu da göz önünde bulundurarak, onların da hatalarından ders çıkarmak en önemlisi olacak. Araştırarak, edinebileceğiniz bilgileri kendi fikir ve eylemlerinizde ders olarak kullanın.


Walt Disney:


Komşusunun atlarını eğlence olsun diye karikatür biçiminde çizen bir çiftçi çocuğu olan Walt Disney, herkesin bilgi Mickey Mouse’ın yaratıcısı. Bu karakterin oluşmasında ise daha önce yarattığı karakterin sözleşmeli olduğu firmanın karakteri olması. Pes etmeden, tüm dünyanın bildiği bir karakter ortaya çıkardı.


Sarah Breedlove:


İlk siyahi kadın girişimci! Coğrafya kaderdir diyerek iç geçirmelerin dışına çıkarak, siz de olumsuzlukları hırsa çevirip girişimci olabilirsiniz.


Steve Jobs:


Onu neredeyse tanımayan yok. Maddi zorlukların içinde, bir dünya şirketi olan Apple’ın ilk temellerini o kendisinin bile olmayan bir garajda attı.

Örnekler ile hem ilham alacağınız hem de ders çıkaracağınız şekilde girişimci olmak yolunda ilerleyebilirsiniz.